PeAlese.com - Director PREMIUM Românesc

Ce este un director web?

Directorul web sau catalogul unline un website specializat în publicarea de link-uri (site-uri), acestea fiind selectate și clasificate după diferite criterii. Exista în principiu două mari categorii de directoare:

  1. Generaliste (care accepta orice fel de link-uri)
  2. Targetate pe nișe (funcție de regiune, limbă, domeniu, etc.)

Dintre acestea, o parte sunt gratuite, o parte nu.

Este rentabilă înscrierea în directoare?

Există în acest moment o listă uriasă de directoare disponibile pe Internet, cele mai multe dintre ele fiind puțin relevante pentru motoarele de căutare. Acest lucru se datorează lipsei unei selecții corespunzătoare a link-urilor, a încadrărilor eronate și a lipsei reverificărilor pentru site-urile deja înscrise. Apar astfel link-uri duplicate, link-uri rupte și chiar link-uri inexistente. Există însă și directoare recunoscute, relevanța și eficiența lor fiind dovedită. Pe scurt, în cazul în care faceți alegerile potrivite, link-ul dvs. poate căpăta popularitate într-un timp relativ scurt, acest lucru având efecte imediate asupra afacerilor promovate astfel.

Ce director să aleg: cu plată sau gratuit?

Răspunsul la această întrebare este simplu. Majoritatea directoarelor care percep taxe sunt mai bine optimizate și indexate de motoarele de căutare, sunt administrate de operatori umani și acceptă doar link-uri către site-uri de calitate, verificate individual. Calitatea și relevanța site-urilor acceptate aduc valoare adăugată atât directorului, cât și link-urilor înscrise, motiv pentru care motoarele de căutare le indexează corespunzător.

Există însă și directoare gratuite care, fiind administrate de comunități întregi de administratori voluntari, reușesc să trieze eficient site-urile înscrise și să devină astfel relevante pentru motoarele de căutare.

Cum identific un director de calitate?

Probabil cel mai simplu mod este căutarea acestuia pe Google și verificarea numărului de pagini indexate. Un alt reper poate fi considerat Page Rank-ul acestuia, în general un director cu PR peste 3 fiind demn de luat în calcul. Sigur, exista si directoare de calitate cu PR mai mic, dar care grație numărului mare de link-uri indexate și a popularității obținute prin reclamă agresivă sau alte metode de promovare, reușesc să atragă un număr destul de mare de vizitatori.